Justícia discrimina als valenciaparlants
2016-03-30
0

Quan diem paradoxa, estem parlant d’una frase o pensament que aparentment inclou conceptes contradictoris o irreconciliables, com ara: justícia injusta. Esta paradoxa és la que nos ha vingut al cap quan hem llegit una notícia de la que nos volem fer resò i que ha aparegut en el periòdic valencià Levante-EMV. Estem davant d’un nou acte de discriminació de la nostra llengua pròpia, la valenciana. Podeu llegir els detalls en el nomenat artícul.

Volem denunciar des de l’Observatori que el valencià patix contínuament discriminacions com esta en tots i cascú dels nivells de l’Administració Pública, anant en contra del nostre Estatut d’Autonomia i de la Constitució Espanyola, que se convertixen en paper banyat quan de la nostra llengua pròpia es tracta. Exigim concretament des d’ací que l’Administració de Justícia pose els mijos necessaris per a corregir esta discriminació.

Volem al mateix temps animar-vos a que useu esta ferramenta, l’Observatori, que hem posat al vostre abast, per a que en un futur denuncieu qualsevol acte de discriminació de la llengua valenciana, tant de les Administracions Públiques com de les empreses privades, o en qualsevol circumstància que penseu que heu patit per usar el valencià d’una forma normal. Només tots units podem tornar a conseguir que la llengua valenciana torne a ser la llengua de tots els valencians.